Geen categorie

Het romaanse erfgoed van Auvergne

By 20/04/2012 december 26th, 2015 No Comments
[:nl]Auvergne kent een enorme rijkdom aan romaanse kerken uit de 10e-12e eeuw. De bekendste bevinden zich in Clermont-Ferrand, Brioude, Saint-Nectaire, Issoire, Orcival en Saint-Saturnin. Daarnaast vind je hier talloze andere romaanse kerken en kerkjes, die niet zo bekend zijn, maar ook zeker de moeite waard. Alleen al ons eigen departement de Allier telt meer dan 140 van zulke bouwwerken, waarvan er zo’n 60 zijn geclassificeerd als “Monument Historique”. We hebben voor onze gasten verschillende routes uitgezet, die langs de meest bijzondere kerken leiden. Deze routes bieden daarnaast een mooie kennismaking met het landschap van Auvergne. Het is ook mogelijk om met het romaanse erfgoed kennis te maken in de vorm van een excursie (voor 2-4 personen). Jan neemt je dan mee op ontdekkingstocht. Voor meer informatie hierover klik op excursies Les Hirondelles.[:fr]

[:en]

[:]

Leave a Reply