In ons eigen dorp is het ‘Musée Automobile’ te bezichtigen; een klein automuseum met een leuke collectie van particulieren. Opgesteld in chronologische volgorde met de geschiedenis van elke auto. Verder zijn er in de streek vele kleine musea die gewijd zijn aan onderwerpen als: de draailier, wijnbouw, oude ambachten, marionetten, dinosaurussen, mijnbouw, etc.

Clermont-Ferrand is natuurlijk de stad van Michelin dus het museum ‘L’Aventure Michelin’ staat in het teken van de uitvindingen van de gebroeders Michelin. Tijdens je bezoek kom je iedere keer in een andere ruimte terecht die een ander deel van het verhaal beslaat.

Een aparte vermelding verdienen het ‘Centre National du Costume de Scène’ in Moulins en het ‘MuPop’ in Montluçon. In het eerste museum, dat is ondergebracht in het gebouw van een vroeger cavalerieregiment, vind je de nationale verzameling van meer dan 9000 toneelkostuums, accessoires en decors. Het “MuPop” biedt een interessante, interactieve reis door de geschiedenis van de populaire muziek, van de volksmuziek van vroeger tot de elektronische muziek van deze tijd.