Zonnen en zwemmen bij een van de meertjes in de buurt; langs de rivier de Sioule of – iets mondainer – bij Vichy-Plage, een stadsstrand aan de oever van de Allier met bijbehorende bars en restaurants.

Gek op golfen? In de Allier staan 6 golfbanen tot je beschikking. Er zijn vier 18-holes banen in de omgeving van Vichy en Montlucon en twee 9-holes banen in de omgeving van Moulins en Saint-Pourcain.

Een dagje ‘bien-ĂȘtre’ zoals de Fransen het noemen. Genieten van de sauna en hamman, een schoonheidsbehandeling of massage in een van de prachtige thermen in Vichy of Neris-les-Bains.

Rondslenteren op een brocante of ‘vide-grenier’; voor een koopje vinden waar je naar zocht en dan op een terrasje tevreden het hele gebeuren aan je voorbij laten gaan.

Lekker op het water met een 1- of 2-persoons kano, picknicken op een kiezelstandje langs de Sioule of, een ijsvogel spotten en meedrijven op de rivier. Met af en toe een stroomversnelling om het een beetje spannend te houden.

Koos Dijksterhuis kwam ook een weekje ontspannen in onze gite en schreef er de column ‘Ontspannen in Auvergne’ over in zijn Natuurdagboek in Trouw.