De grootste steden in de omgeving zijn Clermont-Ferrand, Vichy, Moulins en Montluçon, allemaal op maximaal een uur rijden van Bellenaves.
Clermont-Ferrand is beroemd vanwege zijn ‘zwarte kathedraal’ die bestaat uit vulkanisch gesteente en ‘Notre Dame du Port’, een schitterende Romaanse kerk die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
Vichy is vooral bekend als kuuroord en was altijd zeer in trek bij de gegoede burgers en beroemde personen waaronder Napoleon III. Je kunt hier de sfeer van de Belle Epoque nog proeven en wandelen langs de oevers van de Allier.
Moulins heeft een klein maar mooi middeleeuws centrum en is bekend vanwege de art nouveau en art deco architectuur. Neem vooral een kijkje in het ‘Grand Café’.
Montluçon heeft een middeleeuws centrum met een groot kasteel van de hertogen van Bourbon dat boven de stad uitsteekt en in de wijk Saint Pierre vind je mooie vakwerkhuizen.

Kleinere dorpen als Charroux, Verneuil-en-Bourbonnais, Hérisson en Noyant-d’Allier zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.